משה בן 42 מחיפה מתמודד עם חרדה חברתית חמש שנים. הוא לא עזב את ביתו בשלוש השנים האחרונות, ואת רוב התקשורת עם 'העולם שבחוץ' הוא מקיים באמצעים דיגיטליים. בחודש האחרון משה השתתף במפגשים קבוצתיים מקוונים של אנשים עם חרדה חברתית. המפגשים נעשים בהתכתבות ומתקיימים בקבוצה של שישה משתתפים ומנחה. הקבוצה 'נפגשת' פעם בשבוע למשך שעה, שבה כל ששת המשתתפים מתמודדים עם חוויה חברתית. בשבוע שעבר הקבוצה נפגשה פיזית ומשה יצא מהבית בפעם הראשונה, מזה מספר שנים!
מאת: עירד אייכלר
אנחנו חיים בעידן מחובר. היום כל אדם יכול ליצור בשניות קשר עם אדם אחר בקצה השני של כדור הארץ. המידע עובר מהר, התקשורת משוכללת, תשתיות ופלטפורמות יש למכביר. אבל, בניגוד גמור או בהשלמה מלאה, אנשים רבים מדווחים כי הם חשים בדידות גדולה מבעבר. ככל שאנחנו מתחברים יותר אנחנו מתרחקים יותר.
לאורך החיים שלנו אנו חווים קשיים ומשברים. אנשים נוטים לקבל תמיכה או עזרה בזמן משבר. מחקרים מראים שאנשים מעדיפים לדבר עם אנשים ש"מבינים אותם". הם מעדיפים אנשים שחוו חוויה דומה, על פני בני משפחה או אנשי מקצוע, כי השיחה איתם מביאה להם מזור והקלה.
בעידן מחובר, האפשרויות הטכנולוגיות כמעט בלתי מוגבלות. יוזמות רבות קמות כדי למנף את טכנולוגיה, במטרה להקל ולתרום לאיכות חייהם של אנשים המתמודדים עם קשיים. אחת היוזמות היא 7chairs, פלטפורמה לקבוצות תמיכה מקוונות המתקיימות בטקסט.
הקבוצות מתקיימות מידי שבוע ומונות 6 משתתפים ומנחה. אותם משתתפים, אותו מנחה. הקבוצות מיוחדות לנושא מסוים ותכניהן נקבעים על ידי המשתתפים, כאשר הכתיבה מאפשרת למשתתפים להיות אנונימיים, או אנונימיים למחצה.
תהליך ההרשמה פשוט ולכל קבוצה יש דף הרשמה. מתעניין נרשם עם מייל וטלפון. המנחה יוצר איתו קשר מיידי לשיחת הכרות ותיאום ציפיות. במידה ויש התאמה, המנחה מאשר את השתתפותו והמתעניין הופך למשתתף. כל המשתתפים מתחברים באותו זמן והמפגש מתחיל בכל שבוע ביום ובשעה קבועים.
אחת המשתתפות מספרת: "מצאתי עוד אנשים שמתמודדים עם אותן דילמות ואני מחכה בכל שבוע לשעה 21.00 שכולם יתחברו. בקבוצה אני לא עוף מוזר, ואני יכולה לדבר על כל מה שמטריד אותי בלי להרגיש שונה ויוצאת דופן. כולם מתלבטים באותן שאלות ונתקלים באותם קירות בירוקרטיים. אני יודעת שיש הרבה תמיכה בקהילה, אבל צריך המון סבלנות. אני רואה את הקבוצה כחלק ממכלול של דברים שהעזתי להושיט יד ולגעת בהם. דרך הקבוצה אני מבינה שעשיתי כברת דרך ארוכה, והדרך עדיין ארוכה ומפותלת".
עמותת ישראלס פתחה לאחרונה מספר קבוצות תמיכה בטקסט לחולי ALS ובני משפחותיהם בהנחיית צוות העובדים הסוציאליים של העמותה, תוך שימוש בפלטפורמת 7chairs.
המעוניינים להשתתף בקבוצות אלה מוזמנים לפנות לעו"ס האזורי המטפל או למשרד העמותה.